Museum Arnhem

Vanwege uitbreiding en vernieuwing is het museumgebouw aan de Utrechtseweg gesloten. Sinds 1 maart 2019 is de tijdelijke presentatieplek 'De Kerk' geopend en zijn er activiteiten in Erfgoedcentrum Rozet, scholen en zorginstellingen. Lees meer over de verbouwing op de site.

Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. De hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste en 21e eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor werk van vrouwelijke kunstenaars en kunstenaars met cultureel diverse achtergronden.  
 
De totale collectie bevat ruim 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pycke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn ruim vertegenwoordigd. En jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi. De kunstcollectie gaat over het 'nu' en over mensen, waar ook ter wereld.

Toekomst: in het nieuwe museum komt meer hoogwaardige tentoonstellingsruimte, de voorzieningen voor de bezoekers verbeteren sterk en het prachtige uitzicht en de tuin worden nog meer bij het museum betrokken. 


De Kerk is open: wo t/m zo van 12.00 -18.00 uur

contact

Museum Arnhem
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ, Arnhem
t +31(0)26 377 53 00
e info@museumarnhem.nl
w http://www.museumarnhem.nl/
fb facebook page

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen