Museum Arnhem

Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. De hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. De collectie is te zien in wisselende presentaties in Museum Arnhem en in Erfgoedcentrum Rozet. De totale collectie bevat ruim 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pycke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn ruim vertegenwoordigd. En jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi. De kunstcollectie gaat over het 'nu' en over mensen, waar ook ter wereld.

Missie
Museum Arnhem brengt kunst naar mensen toe: vanuit het hart. Wij zoeken daarbij steeds naar de verbinding: met u, met de stad en met het nu. Kunst die gaat over de samenleving en de positie van mensen is wat onze collecties realisme, hedendaagse kunst en vormgeving verbindt. Op onze unieke locatie waar natuur- en cultuurbeleving samenkomen, willen wij inzicht én uitzicht bieden. Wij doen dat met een gevarieerd en gedurfd programma.
 
Toekomstvisie
Momenteel is het museum gesloten. Museum Arnhem vernieuwt. Er komt meer hoogwaardige tentoonstellingsruimte, de voorzieningen voor de bezoekers verbeteren sterk en het prachtige uitzicht en de tuin worden nog meer bij het museum betrokken. In de publicatie Vergezicht lees je meer over de toekomstplannen van Museum Arnhem.

 

51.9853363,5.8921957
Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA, Arnhem
t +31(0)26 377 53 00
e info@museumarnhem.nl
w http://www.museumarnhem.nl/

Actueel

Your Voice Matters

8 mrt tot 12 mei
Walburgiskerk - Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen