Unsheltered Moments

Unsheltered Moments

25 jan tot 10 mrt
Museum Arnhem Utrechtseweg 87 , 6812 AA Arnhem

Stel je voor dat elke dag een zoektocht is naar een plek die je 'thuis' kunt noemen. Bas Timmer, ontwerper van de 'Sheltersuit', en fotograaf Tony Dočekal hebben samen honderden Sheltersuits – een kledingstuk dat verandert in een slaapzak - uitgedeeld aan mensen die dak- of thuisloosheid ervaren. In de tentoonstelling Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen in De Koepel van Museum Arnhem ontmoet je enkelen van deze personen. Deze 'unsheltered moments' nodigen je uit tot reflectie op deze wereldwijde realiteit en tot een dieper begrip van menselijke veerkracht en verbondenheid.

Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de Nederlandse Dennis die na vier jaar eindelijk zijn plek heeft gevonden, de 70-jarige Eva die in haar auto in LA woont en veteraan Brian die met zijn pitbull Buddy in een tentenkamp in Tucson verblijft. Elk verhaal, geïllustreerd met quotes, foto's en Sheltersuits, vertelt niet alleen over de uitdagingen, maar ook over de kracht om hoop en positiviteit te vinden in uitdagende omstandigheden. 

"Het begon allemaal met de eerste Sheltersuit, een katalysator voor verandering – een tastbaar symbool resulterend in een stichting, een sociale beweging van ‘people helping people’ en kunstwerken die vieren dat acties luider spreken dan woorden. We hopen dat deze expositie zal inspireren om zelf actie te ondernemen om jouw stad of wijk te helpen." - Bas Timmer en Tony Dočekal.

Lees verder
De Uitspraak | Tico Geurtzen

De Uitspraak | Tico Geurtzen

4 dec 2023 tot 29 feb
Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Van ver af dicht bij | Marten Hendriks

Van ver af dicht bij | Marten Hendriks

9 dec 2023 tot 10 mrt
DE.GROEN
Unsheltered Moments

Unsheltered Moments

25 jan tot 10 mrt
Museum Arnhem
Plague | Puck Verkade

Plague | Puck Verkade

26 jan tot 28 apr
POST

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen