Alles Paletti!

Alles Paletti!

10 jan 2023 tot 30 jan 2023
vGtO / Zijlstra Galerij Klarendalseweg 137, 6822 GG Arnhem

De Zijlstra Galerij gaat positief het nieuwe jaar in met de tentoonstelling “Alles paletti!”. Een uitdrukking die vooral in het zuiden van het land gangbaar is. Het betekent zoiets als “Alles oké!”, maar daarin speelt wel als ondertoon mee dat de voorgaande periode dat niet helemaal was.

Het nieuwe tentoonstellingsjaar goed in dus met alles paletti, allemaal paletten. Zie het als een dichterlijke vrijheid, ook al is paletti in een enkele taal inderdaad letterlijk palet. De oorsprong van de uitdrukking lijkt terug te gaan naar het Hebreeuws en dan zou het “redden, in veiligheid brengen” betekenen. Ook prima.
Of alle tentoongestelde paletten ook prima zijn is nog even de vraag. Maar hilarisch zijn ze vaak wel. Wat bezielt een vormgever om een muizenval als palet vorm te geven? Of een sanitairboer zijn diverse afdichtingskitten? Zo is “Alles paletti!” zowel een ode aan als een aanklacht tegen de vormgevers.

De paletten zelf zijn het leven in bijna al haar facetten. Prachtig, spuuglelijk en alles er tussenin. Paletten om te koesteren of per direct te vertrappen. Om mee te spelen of serieus te werken. Om op te eten of als kookhulp of serveerschaal te dienen. Theelepeltjes en ontbijtsetjes. Ansichtkaarten, schrijfblokken, postpapier en postzegels. Oorbellen, broches, horloges, make-up, sokken en sjaaltjes om te dragen. Paletten om te rekenen, tekenen of gummen. Asbakken, aanstekers, lucifers, barbecue- en dipsausborden, fruitschalen, bierviltjes, snoepjes, suikerklontjes en zoutzakjes.

Dagelijks te zien tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.
Plague | Puck Verkade

Plague | Puck Verkade

26 jan tot 28 apr
POST
Last Show | Almighty Modest

Last Show | Almighty Modest

16 mrt tot 19 mei
DE.GROEN
De Uitspraak | Yubin Lee

De Uitspraak | Yubin Lee

26 mrt tot 3 jun
Vitrine | Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4 Arnhem, Arnhem
Shift | Frank Bruggeman

Shift | Frank Bruggeman

29 mrt tot 22 jun
De Hangar
Almost, But Definitely

Almost, But Definitely

6 apr tot 19 mei
Omstand
ECHO Plague

ECHO Plague

25 apr tot 26 apr
Maak Lab - Spijkerstraat 287, Arnhem

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen