De Uitspraak I Anne Schoemaker

De Uitspraak I Anne Schoemaker

10 dec 2020 tot 15 feb
Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, 6811 CD Arnhem

“Nu ik aan kom lopen sta ik aan de overkant van de straat even stil, en zie de twee wachtpoorten die alleen ik kan zien. Met het kippenvel op mijn armen staar ik voor mij uit. Ik ben nu in een grijs gebied tussen het verleden en het heden gekomen. Nu kan ik wel teruggaan, maar ik neem de grote stap toch.” -Fragment van een brief geschreven door Pieter Palmbergen, ‘De Kazerne’.
 
De praktijk van Anne Schoemaker bestaat uit het construeren van non-lineaire verhalen door middel van films en fotografie. Ze onderzoekt de relatie tussen herinneringen, tijd, ruimte en geluid, en de rol die deze aspecten spelen bij de vorming en de perceptie van een verhaal. In de vitrine van het Paleis van Justitie presenteert Anne fragmenten uit een onderzoek dat deel uit maakt van de film ‘De Kazerne’ (werk in uitvoering); een verhaal over de Westenbergkazerne in Schalkhaar. Dit gebouw was getuige van negenenzeventig jaar gewichtige geschiedenis. Persoonlijke ervaringen en herinneringen van oud-bewoners vormen de basis voor een intiem portret, waarin de verschillende lagen van tijd die door het gebouw zijn gegaan, onthuld worden.

In de vitrine die voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat programmeert Plaatsmaken sinds een aantal jaar actuele beeldende kunst. Dit vanuit de gedachte dat het tegenkomen van kunst op onverwachte plekken een extra glans aan je dag kan geven. De Uitspraak is een samenwerking met Fine Art (BEAR), ArtEZ. Met dank aan Paleis van Justitie Arnhem
SHOW#14 Fixing Air

SHOW#14 Fixing Air

14 jan tot 14 mrt
DE. GROEN
The Weight of Spring

The Weight of Spring

28 jan tot 26 mrt
Plaatsmaken
Vijf edities Kunst op de Koffie

Vijf edities Kunst op de Koffie

9 feb tot 30 mrt
www.kunstopdekoffie.nl -
De Uitspraak | WONNE | justice

De Uitspraak | WONNE | justice

18 feb tot 18 apr
Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Match Match

Match Match

1 mrt tot 7 mrt
winkeletalages - Steenstraat, Arnhem

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen