Symbiosis Series | Irene de Boer & Marina Sulima

Symbiosis Series | Irene de Boer & Marina Sulima

21 okt tot 17 dec
POST Driekoningenstraat 16 , 6828 EN Arnhem

De zesde editie van Symbiosis Series toont de uitkomst van een artistieke dialoog tussen Irene de Boer (1994, NL) en Marina Sulima (1996, MD). 

Wat (ont)nemen we van de aarde, wat voegen we toe en wat gebeurt er met haar als wij er zelf niet meer zijn? Irene de Boer en Marina Sulima bevragen in hun kunstpraktijk hoe we met de aarde omgaan, wat we bij haar achterlaten. Want de mens mag dan vergankelijk zijn, de chemische stoffen die we produceren zijn dat allerminst.

Welke mineralen worden er gedelft om zo snel en efficiënt mogelijk de beste tomaat te kweken? En waarom zit er potassium in een sportdrankje? Dit soort vragen vertalen de Boer en Sulima in kunst: grote installaties, sculpturen en films waarin vaak herkenbare materialen verwerkt zijn die iets zeggen over onze industriële samenleving. Zoals industriële machines, alledaagse objecten of materialen die machinaal gemaakt zijn. Daarnaast zijn beide kunstenaars geïnteresseerd in recepten voor groei: van het 'kweken' van kristallen tot het fermenteren van een tomaat.

De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen dit tentoonstelling format worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. De geselecteerde kunstenaars verschillen soms wat betreft het gebruik van medium of conceptuele uitgangspunten, waardoor de tentoonstelling meer een visuele ontmoeting oplevert. Andere keren zijn hun praktijken meer op elkaar afgestemd, waardoor de tentoonstelling zelf één geheel zou kunnen worden.

Deze tentoonstelling is gecureerd door Fenne Saedt. 

Lees hier meer over de kunstenaars.


 
De Uitspraak | Ro Smit |The Breath/ Breathing Exercise 

De Uitspraak | Ro Smit |The Breath/ Breathing Exercise 

1 sep tot 31 dec
Vitrine van Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Interlude | Franke Keyser

Interlude | Franke Keyser

27 okt tot 21 dec
Plaatsmaken
Herbarium

Herbarium

27 okt tot 21 dec
Plaatsmaken
Goed Fout / Fout Goed

Goed Fout / Fout Goed

10 nov tot 1 dec
vGtO / Zijlstra Galerij
Dinner Conversations

Dinner Conversations

18 nov tot 24 dec
Omstand
VAN VER AF DICHT BIJ | Marten Hendriks

VAN VER AF DICHT BIJ | Marten Hendriks

9 dec tot 10 mrt 2024
DE.GROEN

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen