The Road to Nowhere

The Road to Nowhere

9 mei tot 31 mei
vGtO / Zijlstra Galerij Klarendalseweg 137, 6822 GG Arnhem

De installatie van Anneke Savert is een indirect vervolg op eerdere installaties van haar hand met als thema ‘thuis’ en ‘migratie’.‘Thuis’, de plek waar je als mens een band mee hebt, bent opgegroeid, je veilig voelt. Een geborgen plaats waar je slaapt en liefhebt. Maar wat als je gedwongen wordt je thuis te verlaten? Het verliezen ervan is het verliezen van een basis, in extreme gevallen verliezen van het ‘zijn’, van je eigen identiteit.
Met resten van schoenen, gietwas, textiel, papier, staal & kiezels weet zij ontgoocheling en doorzettingsvermogen te vangen in beeld. De kiezels op de bodem als symbool voor het spoor dat de dragers van de schoenen hebben afgelegd.
Aan de schoenen hangen coördinaten die verwijzen naar bestaande plekken in de wereld. Plaatsen waarvandaan bewoners door omstandigheden inderdaad gedwongen waren te vertrekken. De feitelijke locaties zijn niet direct te herleiden, maar dat hoeft ook niet.

De plek waar een mens leeft, thuis is en zich prettig voelt kan overal zijn. In Arnhem, Barcelona, Marioepol, Khartoum of Singapore. Maar waar je ‘thuis’ begonnen is, kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van je leven. Het werk vertelt over de (on)vanzelfsprekendheid van het thuis. Het is een ode aan hen die vele schoenen hebben versleten op reis naar een betere toekomst. The Road to Nowhere heeft nu even een veilig thuis in De Zijlstra Galerij.

Dagelijks te zien tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.
Monomoodprototype | Heimprofi

Monomoodprototype | Heimprofi

14 feb tot 1 aug
Plaatsmaken
All Together Solo | Willem de Haan

All Together Solo | Willem de Haan

29 apr tot 13 aug
DE.GROEN
Fine Fleur

Fine Fleur

7 mei tot 18 jun
Omstand
De Uitspraak | Levi Overvest

De Uitspraak | Levi Overvest

10 mei tot 16 jul
Vitrine van Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Waar halen ze het vandaan?

Waar halen ze het vandaan?

10 jun tot 25 jun
Scarabee
Wentelteefjes #11 | Press Record And Live Forever

Wentelteefjes #11 | Press Record And Live Forever

17 jun
P-OST - Driekoningenstraat 16, Arnhem

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen