Alles Paletti!

Alles Paletti!

10 jan tot 30 jan
vGtO / Zijlstra Galerij Klarendalseweg 137, 6822 GG Arnhem

De Zijlstra Galerij gaat positief het nieuwe jaar in met de tentoonstelling “Alles paletti!”. Een uitdrukking die vooral in het zuiden van het land gangbaar is. Het betekent zoiets als “Alles oké!”, maar daarin speelt wel als ondertoon mee dat de voorgaande periode dat niet helemaal was.

Het nieuwe tentoonstellingsjaar goed in dus met alles paletti, allemaal paletten. Zie het als een dichterlijke vrijheid, ook al is paletti in een enkele taal inderdaad letterlijk palet. De oorsprong van de uitdrukking lijkt terug te gaan naar het Hebreeuws en dan zou het “redden, in veiligheid brengen” betekenen. Ook prima.
Of alle tentoongestelde paletten ook prima zijn is nog even de vraag. Maar hilarisch zijn ze vaak wel. Wat bezielt een vormgever om een muizenval als palet vorm te geven? Of een sanitairboer zijn diverse afdichtingskitten? Zo is “Alles paletti!” zowel een ode aan als een aanklacht tegen de vormgevers.

De paletten zelf zijn het leven in bijna al haar facetten. Prachtig, spuuglelijk en alles er tussenin. Paletten om te koesteren of per direct te vertrappen. Om mee te spelen of serieus te werken. Om op te eten of als kookhulp of serveerschaal te dienen. Theelepeltjes en ontbijtsetjes. Ansichtkaarten, schrijfblokken, postpapier en postzegels. Oorbellen, broches, horloges, make-up, sokken en sjaaltjes om te dragen. Paletten om te rekenen, tekenen of gummen. Asbakken, aanstekers, lucifers, barbecue- en dipsausborden, fruitschalen, bierviltjes, snoepjes, suikerklontjes en zoutzakjes.

Dagelijks te zien tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.
How Dare You Make Me Feel This Way

How Dare You Make Me Feel This Way

17 dec 2022 tot 14 mei
Museum Arnhem
Solo | Kees Goudzwaard

Solo | Kees Goudzwaard

14 jan tot 16 apr
DE.GROEN
De Ins

De Ins

20 jan tot 10 mrt
Plaatsmaken
Sprankelende kleuren en beeldende avonturen

Sprankelende kleuren en beeldende avonturen

27 jan tot 10 mrt
Filmhuis Oosterbeek - Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek
Artificial Incantations

Artificial Incantations

28 jan tot 26 mrt
P–OST
De Uitspraak | Hebe Diepenmaat

De Uitspraak | Hebe Diepenmaat

7 feb tot 7 mei
Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen