Alle macht in uitvoering

Alle macht in uitvoering

2 aug tot 30 aug
Zijlstra Galerij / vGtO Klarendalseweg 137, 6822 GG Arnhem

Augustus, vakantiemaand bij uitstek. Maar niet voor de openbare weg en niet in de etalages van de Zijlstra Galerij. Daar is het motto: “werk in uitvoering”.

In september hebben de kunstenaars Albert Van Der Weide en Terry van Gurp van vGtO een gezamenlijke etalagetentoon-stelling. Hoe en wat dat moet worden is de vraag. Ze gaan aan de slag met hun eigen fascinaties en gektes, werken door op elkaars maaksels, vullen aan, schilderen weg, kleien erbij, lappen er iets overheen, bleken het weg, borduren er iets overheen, stapelen er iets voor. Wederzijdse inspiratie en werkplezier is waar het om draait. Waarbij ongetwijfeld ook de nodige inhoudelijke discussies zullen ontstaan. Maar die krijgt het publiek dan weer niet te zien.
Wél het maakproces. Ze hebben besloten hun fysieke werkproces gedurende de maand augustus zichtbaar te maken in de vitrines. Doorlopend zullen de etalages gaan veranderen. Aangezien beide kunstenaars enorm veelzijdig zijn is het totaal onvoorspelbaar wat er gaat gebeuren.

De werktitel komt door het credo ‘Alle macht aan de kunst’ wat Albert al vaak in zijn werk gebruik heeft. Was het maar waar. Maar zijn credo heeft vGtO jaren geleden al eens op hun manier vormgegeven: in kruissteek op een kruissteekversie van ‘De kantwerkster’ van Vermeer.

In de Zijlstra Galerij dus geen files maar ruim baan deze maand voor de spelende mens of “De geest moet waaien”, zoals Johnny van Doorn al zei, in combinatie met “de handjes moeten wapperen” wat de kunstenaars nu zeggen.

Dagelijks te zien tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.
 
Van Links Naar Rechts

Van Links Naar Rechts

13 mei tot 20 nov
Museum Arnhem
Tenminste Houdbaar Tot

Tenminste Houdbaar Tot

13 mei tot 27 dec
Museum Arnhem
NGMI

NGMI

11 jun tot 12 sep
DE. GROEN
The wiggle of a worm

The wiggle of a worm

22 jul tot 12 sep
Plaatsmaken
De Uitspraak | Frida Berntsen

De Uitspraak | Frida Berntsen

2 aug tot 15 okt
Buitenvitrine Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Synergia

Synergia

5 aug tot 28 aug
circa...dit

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen