Schaume sind Laume | Gelders Lof #2

Schaume sind Laume | Gelders Lof #2

9 jul 2021 tot 5 sep 2021
Dudok Koningstraat 40, 6811 DH Arnhem

In de tweede editie van Gelders Lof is werk te zien van de Arnhemse kunstenaar Hans Walraven. De kunstenaar onderzoekt in zijn werk het fenomeen schilderen. Wat kun je doen met verf? Hoe bouw je een werk op? Hij stelt zijn schilderijen samen door diverse materialen te schikken tot een compositie die prikkelt en nieuwsgierig maakt. De dikke lagen gestapelde acryl, polyester en andere chemische stoffen zorgen voor een geweldige ruimtelijkheid. De kunstenaar componeert op deze manier een harmonieus en welklinkend verhaal dat zich niet in woorden laat vangen. http://www.hanswalraven.nl/

Al een paar jaar richt Plaatsmaken tentoonstellingen in bij Dudok Arnhem. Plaatsmaken is groot fan van Dudok als locatie met haar centrale ligging en karakteristieke details in het historische pand, maar bovenal vanwege de grote diversiteit aan bezoekers van de brasserie. Door beeldende kunst een structurele plek te geven in Dudok komt een grote diversiteit aan mensen toch in aanraking met kunst zonder daarvoor een galerie te bezoeken.
 
Er wordt heel bewust gekozen voor het bieden van een podium aan Gelderse kunstenaars, die al een tijd bezig zijn maar weinig aan bod komen in het Gelderse kunstcircuit. Onder de noemer Gelders Lof is deze reeks gestart in 2020 met de Arnhemse kunstenaar Jissel Kerkstra.


 
Van Links Naar Rechts

Van Links Naar Rechts

13 mei tot 20 nov
Museum Arnhem
Tenminste Houdbaar Tot

Tenminste Houdbaar Tot

13 mei tot 27 dec
Museum Arnhem
NGMI

NGMI

11 jun tot 12 sep
DE. GROEN
The wiggle of a worm

The wiggle of a worm

22 jul tot 12 sep
Plaatsmaken
De Uitspraak | Frida Berntsen

De Uitspraak | Frida Berntsen

2 aug tot 15 okt
Buitenvitrine Paleis van Justitie - Walburgstraat 2-4, Arnhem
Synergia

Synergia

5 aug tot 28 aug
circa...dit

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen