Omstand, presentatieruimte voor actuele kunst

Sinds 2015 organiseert Omstand tentoonstellingen aan de Van Oldenbarnveldtstraat 92A, in een industrieel architectonisch monument in de wijk het Broek. Voorheen was hier de Provinciale Gelderse Elektriciteits Maatschappij (PGEM) gevestigd, verantwoordelijk voor de productie en distributie van energie. Omstand organiseert op deze plek eigenzinnige, onafhankelijke en avontuurlijke activiteiten die bedoeld zijn om te prikkelen, uit te dagen en tot nadenken te stemmen. Nog steeds wordt hier energie geproduceerd en gedeeld!

Het cureren en presenteren van actuele tentoonstellingen is de kernactiviteit van Omstand. We werken voor de samenstelling van de tentoonstellingen samen met een vaste groep adviseurs, curatoren en medewerkers. Door de samenwerkingen ontstaat er een dynamiek waarbij alle betrokkenen hun standpunten en keuzes mogen toelichten en bevragen. Deze werkwijze zetten we in bij jong talent, maar ook bij kunstenaars die al middenin hun carrière staan.

Tot 2019 hebben we bij Omstand kort durende programma’s gemaakt onder de naam PULSE, een kunst- en cultuurprogramma met tentoonstellingen, lezingen, film, video, performances, eten & drinken.  Vanaf 2019 wordt de looptijd van de tentoonstellingen langer. We gaan verder onder de naam Omstand, presentatieruimte voor actuele kunst. We kunnen hiermee een beter inhoudelijk programma aanbieden en een groter publiek bereiken. Verder ontstaat hierdoor meer ruimte voor het ontvangen en rondleiden van groepen en voor de randprogrammering, zoals artist-talks, workshops en lezingen. 

Open: zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur en op afspraak voor groepen via info@omstand.nl
 
51.9751320,5.9213929
Omstand, presentatieruimte voor actuele kunst
Oldenbarneveldtstraat 92A
e info@omstand.nl
w www.omstand.nl/

Actueel

Unlocked/Reconnected

9 jul tot 1 sep
Omstand

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen