MIR

MIR is een reizend atelier en mobiele tentoonstellingsruimte in één. De kunstenaars werken in een periode aan locatiespecifieke projecten, waarbij ze de verbinding zoeken met verschillende disciplines, zoals wetenschap, techniek en maatschappelijk urgente thema’s.  
  • Mobiel: met het karakteristieke, verplaatsbare en energieneutrale paviljoen trekt het MIR Project door heel Nederland.
  • Interdisciplinair: MIR verbindt; er is interactie tussen de kunstenaar, een specifieke plek, een aanverwante discipline en de toeschouwer om informatie en kennis uit te wisselen.
  • Ruimtestation: de MIR-kunstenaar is een onderzoeker op ontdekkingsreis en reageert met beeldende kunst op een specifieke locatie.  

Als een reizende pionier maakt het MIR Project verbinding tussen kennis en kunst. MIR vindt het belangrijk om kunstenaars in staat te stellen een andere horizon te kiezen. Dat resulteert in vernieuwend, site-specifiek werk met een onderzoekend, wetenschappelijk of technisch karakter. 
 
MIR stelt zich voor als kwartiermaker in de kunst: op locaties die in ontwikkeling zijn of waar het effect van nieuwsgierigheid anderzijds voelbaar is. In een unieke ruimte trekken beeldend kunstenaars hun eigen plan, dat past bij hun professionele ontwikkeling en bovendien in relatie staat tot een specifieke omgeving. De tentoonstellingen waarin hun project resulteert, zijn doorgaans solo's, vaak in de richting van media- en installatiekunst.
 


 
 

contact

51.9750977,5.9137921
MIR
Burgemeester Weertsstraat 132
6814 HT, Arnhem
t 06 81679352 (op maandag)
e info@mirproject.nl
w http://www.mirproject.nl

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen