Motel Spatie

Motel Spatie is een artist-in-residence en projectruimte voor onderzoek naar en ontwerp van ‘engaged autonomy’ en Do-It-Yourself- stadsontwikkeling. Waarbij we altijd de vraag stellen: Van wie is stad? Motel Spatie is gevestigd in het midden van de wijk Presikhaaf.
Wij werken met kunstenaars die geïnteresseerd zijn in de transformatie, identiteit of sociale context van de wijk en vanuit die basis werk willen ontwikkelen. Motel Spatie beschouwt hedendaagse kunst als een laboratorium voor de samenleving.

Presikhaaf is een typische naoorlogse wijk waar architectuur ingezet werd als een economisch en politiek instrument met het idee dat de samenleving maakbaar was, terug te vinden in het ontwerp van de gebouwen en stedelijke planning. Het idee was om een nieuwe sociale orde te creëren waar het individu zich kon verzoenen met zijn plaats in de samenleving, een plaats die hij in de moderne stad had verloren.

De naam Spatie verwijst naar de ongebruikte plekken in de stad gevormd door misplanning, herstructurering  en vastgoedcrisis. Dit zijn de plaatsen waar we in geïnteresseerd zijn: door over het hek te klimmen of naar de sleutels te vragen nemen we deze ruimtes in gebruik met een Just-Do-It-principe. Motel Spatie is een non-profit organisatie en een stichting. 

De projectruimte Spatie is iedere vrijdagmiddag te bezoeken.

contact

51.9845505,5.9526720
Motel Spatie
Hisveltplein 21
6826 LE, Arnhem
e INFO@MOTELSPATIE.NL
w www.motelspatie.nl/
fb facebook page

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen