Motel Spatie, Lokalen en Besiendershuis maken kans op Gelderse Pauwenveer en 25.000 euro

Motel Spatie, Lokalen en Besiendershuis maken kans op Gelderse Pauwenveer en 25.000 euro
ARNHEM/ NIJMEGEN/ LICHTENVOORDE -  Motel Spatie uit Arnhem, Lokalen uit Lichtenvoorde en het Nijmeegse Besiendershuis dingen mee naar de Gelderse Pauwenveer 2020. Die prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in Gelderland. De uitreiking is op 30 november 2020.

De Gelderse Pauwenveer wordt uitgereikt sinds 2005, op initiatief van voormalig Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Aan de onderscheiding, die op 30 november wordt uitgereikt, is een bedrag van 25.000 euro verbonden en een kunstwerk van Niels van Bunningen. De genomineerden die buiten de boot vallen, krijgen sowieso 5.000 euro toegekend. 

Het thema van de editie van 2020 is ‘Social Design’. Het Prins Bernhard Cultuurfonds stelt de vraag welke organisatie op de beste manier kunstenaars heeft ingezet ‘om een positieve impact te hebben op maatschappelijke vraagstukken’.

Motel Spatie, een kunstruimte in de Arnhemse wijk Presikhaaf, is een plek waar mensen ‘de tijd en ruimte hebben om zich te ontwikkelen en de kracht om hun eigen culturele waarden uit te drukken’. Het initiatief is inmiddels tien jaar actief.

Lokalen is een werkplek in  Lichtenvoorde. Lokale ondernemers kunnen er hun creatieve denkkracht bundelen, uitwisselen en benutten. Leren van je fouten en zo je bedrijf professionaliseren staat er hoog in het vaandel.

Het Nijmeegse Besiendershuis, sinds 2010 gevestigd in een historisch pand aan de Waalkade, is een werk- verblijf- en ontmoetingsplek voor wetenschappers, kunstenaars, schrijvers, film- en theatermakers. Het historische pand staat centraal, maar dient ook als uitvalsbasis voor projecten elders in Nijmegen.


De Gelderlander 25 juni 2020

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen