Kunstwerkplaats op zoek naar een nieuwe plek

Kunstwerkplaats op zoek naar een nieuwe plek
Aankomende oktober zit Kunstwerkplaats Arnhem alweer twee jaar op haar huidige locatie in Presikhaaf en volgens de met de gemeente gemaakte afspraken zou KW37 dan haar biezen weer moeten pakken. De zoektocht naar een nieuwe locatie is dan ook in volle gang maar het lijkt er niet op dat er  in oktober al een oplossing is. De gemeente heeft daarom het gebruik van het huidige terrein tot juni volgend jaar verlengd.

Eén van de (veelbesproken) opties ligt in de wijk Elderveld in Arnhem-Zuid, aan de Drielse dijk. Gemeente Arnhem heeft bij  het wijkplatform onderzocht of deze plek voor de Kunstwerklaats geschikt zou zijn. Direct omwonenden zijn hiervan geschrokken, voelen zich overvallen en hebben in diverse overleggen en persberichten hun ongenoegen over de gang van zaken geuit. Zij maken zich zorgen over geluidsoverlast, verlies van groen en het open speelveld.

De Kunstwerkplaats betreurt het dat zij haar intenties en uitwerking van ideeën niet met de omwonenden heeft kunnen bespreken. Dan zouden de zorgen wel grotendeels kunnen worden weggenomen. Maar tot nu toe waren bewoners en andere betrokkenen uit de wijk nog niet bereid om de Kunstwerkplaats te bezoeken en kennis te maken.

De Kunstwerkplaats vindt het ontzettend belangrijk om een open dialoog aan te gaan en zal mensen blijven uitnodigen voor een gesprek en een bezoek aan onze locatie. Dan kan iedereen zien wat er in korte tijd op een locatie allemaal voor moois aan kunst en natuur kan ontstaan. Dan kunnen bedoelingen over en weer worden besproken, onjuiste aannames en onzekerheden worden voorkomen en hopelijk weggenomen. Ook via deze nieuwsbrief wil Kunstwerkplaats Arnhem de betrokken groepen en natuurlijk álle wijkbewoners uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Dan kan het gesprek tussen alle betrokkenen, omwonenden en de Kunstwerkplaats op een positieve toon worden gevoerd

Wilt u ook wat doen? Kijk eens op onze Facebook pagina ‘kunstwerkplaatsarnhem’, post een mooie foto van de beeldentuin, schrijf een leuk bericht of review. Kom op bezoek. Ons terrein is toegankelijk voor bezoek gedurende het hele jaar van zonsopgang tot zonsondergang. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het hek bij de ingang wel eens dicht maar nooit gesloten; u kunt daar dus gewoon doorheen wandelen. Vragen? Spreek iemand aan op het terrein, stuur een berichtje via de Facebookpagina. Initiatieven? Wij staan open voor initiatieven en bespreken deze graag! 
Ideeën? Laat het ons weten! 
 

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen