Liefdevol & Kritisch

Liefdevol & Kritisch
De reeks ‘Liefdevol & Kritisch’ is opgezet als een estafette: twee kunstenaars gaan steeds met elkaar in gesprek aan de hand van een eigen kunstwerk dat éen van hen meeneemt. De kunstenaar die op de bewuste avond een werk heeft meegenomen, komt op de volgende avond terug als gesprekspartner van de kunstenaar die op die avond er dan voor het eerst is en een werk meeneemt. Zo wordt als het ware het estafettestokje doorgegeven. Iedere kunstenaar is dus twee keer te gast. En in plaats van een estafettestokje, wordt er een logboek aan elkaar overgedragen waarin de kunstenaar een persoonlijke samenvatting van de avond maakt. 

De eerste serie ging in juni 2021 van start. De deelnemende kunstenaars waren Ide Andre, Arash Fakhim, Gijs Frieling, Raquel van Haver, Chantal van Lieshout, Melanie Maria, Vibeke Mascini, Lieven Segers, Helmut Smits, Eva Spierenburg, Roy Villevoy en Simon Wald Lasowski. Deze eerste editie sloeg heel goed aan: de avonden leveren bijzondere gesprekken en ontmoetingen op, niet alleen voor de deelnemende kunstenaars, maar ook voor het publiek. DE.GROEN besloot daarom tot een tweede editie. Een denktank/redactie (bestaande uit Niek Hendrix, Frank Koolen en Chantal van Lieshout) heeft de kunstenaarsduo’s samengesteld die met elkaar in gesprek gaan.
 
Het concept blijft gehandhaafd en zo ook de vaste ingrediënten die de avond inhoud geven: een welkomst-kunstenaars-cocktail, twee kunstenaars, een kunstwerk, het logboek en een afsluitende performance. Ook wordt er van iedere avond een videoregistratie gemaakt door Koen Kievits.
 
Data en deelnemers tweede serie
06 mei: Arash Fakhim x Dick Verdult, performance Jaap Kroneman
16 juni: Dick Verdult x Aukje Dekker, performance David Bernstein
07 juli: Aukje Dekker x Julius Thissen, performance Jaap Blonk
29 sept: Julius Thissen x Hadassah Emmerich, performance Karin van Pinxteren
20 okt: Hadassah Emmerich x Jeroen Jongeleen, performance Roos Marijn Peperkamp
10 nov: Jeroen Jongeleen x Chaim van Luit, performance Willum Geerts (afb)
01 dec: Chaim van Luit x Semâ Bekirović, performance Matthieu Reijnhoudt
19 jan 2023: Semâ Bekirović x Navid Nuur, performance Mirte van den Bos

Met dank aan de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds voor hun financiële bijdragen aan het programma.

 

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen