The Big Draw Arnhem in stad én wijk

The Big Draw Arnhem in stad én wijk
Van 16 t/m 19 september 2021 staat het tekenen in Arnhem centraal. Er is een mooi programma met diverse tekenstijlen, maar de main focus dit jaar is manga en anime. De verschillende workshops en activiteiten zijn geïnspireerd door de thema's. Kunstenaars, schoolkinderen, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen de thema's van dit jaar: Out of this World en Make the change
 
Overal in de Arnhem zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars  en organisaties aan meedoen. Het zijn prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest tot een succes te maken. Dit jaar met veel manga en anime en teken-activiteiten in de Arnhemse wijken, zoals Malburgen. Elektriciteitskasten, grijze tunnels en betonnen muren herken je niet meer terug wanneer professionele graffiti artists samen met schoolkinderen de boel onder handen hebben genomen.
 
Manga & anime, Out of this world en make the change
Sinds begin dit jaar kent The Big Draw Nijmegen een MANGA & ANIME SUBCULTURE onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers, nemen ons in 2021-2022 bij de hand om meer te weten te komen over deze toffe cultuur uit Japan en Zuid-Korea.
Met het thema Out of this world kijken we naar grote hoogten en onbekende diepten. De verborgen werelden maken wij samen zichtbaar door ze via de tekenkunst te verbeelden. We fantaseren over alternatieve leefruimtes in het heelal en de oceanen. Als ruimtevaarders en diepzeeduikers werpen we een blik in de toekomst. Bestaat er leven buiten onze aarde? Hoe ziet dat eruit? Is er plek voor ons? Hoe leven ze in de diepe oceaan? Tijdens The Big Draw Gelderland duiken we op allerlei manieren de diepte in en vinden onszelf opnieuw uit.
Het internationale thema gaat over verandering; wat zou jij willen veranderen? Wat kunnen wij bijdragen aan een betere wereld? Ook hier gaan we in diverse workshops mee aan de slag.
 
The Big Draw Gelderland

Dit is het tweede jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De afgelopen zeven jaar heeft de organisatie de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. We trappen af met The Big Draw Ede/Wageningen van 2 - 5 september. Van 9 -12 september is het tekenfeest in hometown Nijmegen om daarna door te reizen naar Arnhem,16-19 september en Apeldoorn 23-26 september. We sluiten het tekenfeest af in Zutphen van 30 september - 3 oktober. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.
 
Over Stichting P-Art

The Big Draw Gelderland wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art in Nijmegen. Anita Waltman is de hoofdorganisator van The Big Draw Gelderland en Angela Vissers is vanaf dag één de mede-organisator van ons festival.
P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community-art projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte.  P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten.
The Big Draw Nijmegen/Gelderland blijft laagdrempelig, creatief, vrij, urban en iedereen heeft plezier! Volstrekt vreemden creëren onder begeleiding van kunstenaars misschien wel de meest geweldige dingen.
 
Meer info: http://www.thebigdrawarnhem.nl
 
 

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen