Expoplu wordt POST

Expoplu wordt POST
Expoplu gaat vanaf maart 2021 onder een nieuwe naam: POST. De naamswijziging gaat gepaard met een uitbreiding, waarbij POST zowel in de Paraplufabriek in Nijmegen als het voormalige postkantoor aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem hedendaagse kunst gaat presenteren. Hoewel dit een nieuw hoofdstuk zal zijn voor onze organisatie, benadrukken wij dat POST een voortzetting is van Expoplu. Het vertrekpunt van POST is dan ook de bijzondere, artistieke en emancipatoire geschiedenis van Expoplu, en hier bouwen wij op verder.

De visie van POST weerklinkt in de nieuwe naam. Allereerst is onze nieuwe naam multiinterpretabel, waar wij onze dynamische houding en uiteenlopende doelstellingen en ambities in terugzien. POST kan verwijzen naar een centrale post voor de regio, waar de regionale
kunstgemeenschap naartoe komt voor verfrissende en uitdagende presentaties en voor inhoudelijke en praktische ondersteuning. POST kan ook gelezen worden als artistieke grenspost tussen Nederland en Duitsland. Door actieve samenwerking met culturele organisaties in het stedelijk gebied Arnhem-Nijmegen en het grensgebied Nederland-Duitsland wil POST het (inter)nationale gesprek over kunst en cultuur aanjagen. Tot slot hint de naam POST op het voorzetsel post-, dat betrekking heeft op iets dat ergens ‘na’ komt.

Wij willen graag vanuit onze huidige tijd nadenken over hoe de toekomst eruit zal zien. In de samenleving zijn grote transities gaande, die uitdagingen met zich meebrengen. Wij voelen een zekere urgentie om ons op een artistieke wijze te verhouden tot deze ontwikkelingen. Kunst is namelijk als geen ander in staat om deze transities en uitdagingen op een onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver) beeldende en artistieke wijze te benaderen, te presenteren en te vertalen naar een breed en divers publiek. Daarom willen wij graag ruimte te bieden voor kunstenaars, curatoren, denkers, educatoren, partners en andere betrokkenen om zich te engageren met deze vraagstukken. En om zich te verhouden tot wat is geweest, wat er nu speelt, maar ook wat er nog moet volgen: POST.

De nieuwe contactgegevens: 
  • POST Arnhem / Driekoningenstraat 16 / 6828 EN Arnhem
  • POST Nijmegen / Van Oldenbarneveltstraat 63‑A / 6512 AT Nijmegen
  • www.platformpost.nl
  • @platformpost_
  • info@platformpost.nl

POST wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en het Mondriaan Fonds.
 

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen