Open Call: Hidden Editions

Open Call: Hidden Editions
Knust/Extrapool (Nijmegen) start een nieuw project waarbij een boek tot stand komt over vijf afzonderlijke werkperiodes van vijf verschillende kunstenaars! Omdat Knust/Extrapool meer binding zoekt met de lokale omgeving, is deze open call exclusief gericht aan Gelderse makers. Kunstenaars en vormgevers die werken en wonen in Gelderland zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen.
 
Knust is als stencilwerkplaats verbonden aan kunstinstelling Extrapool en op regelmatige basis worden er gezamenlijk gestencilde boeken en andere drukprojecten gerealiseerd en uitgebracht. In het project Hidden Editions worden vijf kunstenaars uitgenodigd voor een korte werkperiode van 3 dagen om te experimenteren en onderzoek te doen met de riso- en stencildruktechniek onder begeleiding van Knust. Ook is er ruimte voor het zelf drukken. Samen met de kunstenaar wordt een selectie gemaakt uit de prints én misprints. De onderzoeksresultaten van alle kunstenaars worden bij elkaar gebracht in één uitgave. Een boek met onverwachte combinaties; Hidden Editions.

Belangstelling? Tot 1 maart kan je een voorstel indienen.

Voorstel bestaat uit
  • een korte toelichting (half A4) wat je in deze werkperiode wilt gaan maken
  • vijf beelden van recent werk die aansluiten op wat je wilt gaan maken
  • korte CV
Deadline 
  • uiterlijk 1 maart 2021 sturen naar: boekwerk@extrapool.nl
Meer informatie  
Let op: de vijf werkperiodes zullen verspreid worden over het komende halfjaar in overleg met de gekozen kunstenaars, met het in acht nemen van de huidige maatregelen.

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen