Five Victor Echo Papa

Five Victor Echo Papa

4 jan tot 23 feb
Omstand Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem

Five Victor Echo Papa met: Sharon Houkema, Willem Besselink, Maarten Overdijk, Machiel van Stokkum, Rosalie van Oorschot, Max Kuiper, Mirka Farabegoli en Aracelly Scheper. De acht kunstenaars hebben allemaal tussen 2017 en 2019 een werkperiode in de Geheime Bunker voltooid. 

Omstand beschikte tot deze zomer over een artist-in-residence in een voormalige militaire atoombunker die werd aangeduid met de benaming 5VEP / Five Victor Echo Papa en werd gebruikt als doorvoerpompstation van kerosine. Het gebouw zelf is een rauwe, betonnen kolos ter grote van een gymzaal, en bevindt zich in het buitengebied, aan de rand van de stad, lastig te vinden en moeilijk te bereiken. De exacte locatie van dit militaire object was geheim. Een Geheime Bunker!

Omstand programmeerde deze duistere bunker voor werk- en verblijfsperiodes van ongeveer 6 weken. Residenten konden er kamperen in een caravan, kregen een sleutel van de compound en waren verder volledig op zichzelf aangewezen. Rode draad binnen de AIR is een persoonlijk onderzoek van de kunstenaar, waarbij de focus van het residency-programma lag op onderzoek. 

De organisatie en de begeleiding is in handen van Omstand samen met gastcurator Heidi Linck, oud-resident en sinds 2014 medeorganisator van het Geheime Bunker Project. 

 
de Uitspraak I Dante van Elburg

de Uitspraak I Dante van Elburg

22 jan tot 19 apr
Vitrine Paleis van Justitie - Walburgisstraat 2-4, 6811 DW Arnhem
Bart Verburg in Zijlstra Galerij

Bart Verburg in Zijlstra Galerij

5 feb tot 30 apr
vGtO
Warmtelamp

Warmtelamp

14 feb tot 1 mrt
circa...dit
Listen to the Hummingbird

Listen to the Hummingbird

27 feb tot 3 apr
Plaatsmaken
Hooglicht

Hooglicht

7 mrt tot 19 apr
Omstand

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen