Pulse 22

Pulse 22

2 dec 2017 tot 31 dec 2017
Studio Omstand Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem

Turbinekamers, Anne Kolbe, Daniëlle van Ark en Sibylle Eimermacher, Poses against Gravity
In Poses against Gravity brengt curator Sibylle Eimermacher werken bij elkaar die raken aan haar onderzoek naar de ongrijpbaarheid van de dingen om ons heen die zich door de veranderlijkheid van de materie en onze perceptie steeds op een andere manier aan ons voordoen.

Accuruimte – Museum 5VEP, Maarten Heijkamp, LAMIUM
De Geheime Bunker, die van zichzelf vrijwel helemaal donker is, heeft hij als camera obscura ingezet tijdens zijn werkperiode in 2012. Naast het belichten op fotopapier ontwikkelde Heijkamp een methode waarmee hij in zijn camera obscura het door de lens geprojecteerde beeld als reliëf in keramiek kan aanbrengen. Zo ontstaat fotografie die niet alleen zichtbaar maar ook tastbaar is en die het vluchtige lichtbeeld voor eeuwig vastlegt in de klei. In de Accuruimte confronteert hij de in de bunker gemaakte fotografische keramische reliëfs met monumentale fotowerken op papier.

Trafohuisje nr. 1, Eduards Zarins (Let.), Hats en Coats (afb.)
Het werk van Eduards Zarins gaat over het creëren van een ‘omgeving van vermaak’. Eerst creëert hij een locatie die hij bouwt vanuit beweging, van daaruit ontstaan personages en een verhaal. Deze elementen zijn met elkaar verbonden en vormen het ‘lichaam’ van het kunstwerk. De film Hats en Coats (video 3:17 min) gaat over de handel en relatie tussen twee partijen. De onkunde van de personages en de omgeving staan centraal en elk detail is belangrijk; wind, regen, licht, geluid en beweging.

Paviljoen, Joyce Peijzel, Brown Fur
Joyce Peijzel probeerde voorheen het obsessief gevoel dat ze beleeft bij het zien van pluizige structuren te vangen op doek. Haar werken bestaan uit doeken en objecten gemaakt van zachte stoffen en imitatiebont en worden ingezet als een brug tussen haar obsessie, haar fantasie en de uitstraling van bont. De grootste uitdaging daarbij is het omzetten van een idee naar vorm, waarbij precies het spanningsveld wordt gezocht tussen de verleiding van het zachte materiaal en de keiharde, nare realiteit die met bont wordt geassocieerd.

www.omstand.nl 
ZypBruis | Jan Broekstra

ZypBruis | Jan Broekstra

20 apr tot 31 okt
Huis Zypendaal - Zijpendaalseweg 44, 6814 CL Arnhem
collages van Ilse van Stokkum

collages van Ilse van Stokkum

26 mei tot 18 jul
Filmhuis Oosterbeek - Weverstraat 85, Oosterbeek
Waterbrug

Waterbrug

29 mei tot 30 aug
Kunstcollectie Rijnstate
Caroline Evers | Bedtime For Bonzo

Caroline Evers | Bedtime For Bonzo

1 jun tot 22 jul
MIR
zomerprogramma 2018

zomerprogramma 2018

2 jun tot 24 aug
circa...dit
Zomer in de galerie

Zomer in de galerie

7 jun tot 12 aug
Galerie in de Kerkstraat
Heleen Haijtema

Heleen Haijtema

8 jun tot 3 sep
Kunstcollectie Rijnstate
Merlijne Marell I Guichelheil

Merlijne Marell I Guichelheil

9 jun tot 25 aug
Plaatsmaken
Show 05  -  say no more trust

Show 05 - say no more trust

13 jul tot 2 sep
DE. GROEN

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners