pulse 32

pulse 32

1 dec 2018 tot 30 dec 2018
Studio Omstand Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem

De Turbinekamers / Aafke Bennema en Marcel Kronenburg 
Aafke Bennema (afb.) onderzoekt in hoeverre touw en textielwerken, tekeningen en schilderingen elkaar beïnvloeden. Zij wil situaties in het leven roepen die niet perse werkelijk, maar wel navolgbaar zijn. Marcel Kronenburg ontwerpt dessins voor tapijt. Met het project Zimmerbild onderzoekt hij de mogelijkheid om tapijt van een twee-dimensionaal vlak naar een drie-dimensionaal object te vormen.

't Paviljoen / Mariël Smit, Untiteld
Performance-kunstenares Mariël Smit raakt ontroerd door de kantoorsoap die zich dagelijks voor haar neus afspeelt. De esthetiek van sticky notes en jaloeziën in combinatie met hoogoplopende emoties in vergaderingen en bila's presenteert ze als installatie in het Glazen Paviljoen.

de Accuruimte / Ricardo van Eijk, Untiteld
Alledaagse praktische materialen zoals lak, latex, plamuur en houten underlayment platen worden deel van een schilderkunstige beeldtaal, die voortkomt uit de dagelijkse omgeving, van gebouwen en objecten die zijn aangetast door verwering, graffiti, vandalisme en renovatie. Alle stappen in het prepareren van een paneel worden zichtbaar in het uiteindelijke werk.

Trafohuisje nr. 1 / videoinstallatie van Anne ten Ham, Zonlicht
Het werk van Anne ten Ham creëert momenten waarin de werkelijkheid zich niet aan de regels lijkt te houden en ons in verwondering brengt. In minimale installaties wordt de aandacht naar onderwerpen geleid die van plaats, functie of doel lijken te zijn afgedwaald. Hierbij dient de natuurlijke beweging van (dag)licht, water en wind als materiaal en onderwerp tegelijk en brengt zij de sobere werken tot leven

Opening: zaterdag 1 december, van 16.00 tot 19.00 uur 
SETUP 03

SETUP 03

1 dec 2018 tot 30 jun
DE. GROEN
Lieven Hendriks,  Cutting Corners

Lieven Hendriks, Cutting Corners

17 jan tot 8 mrt
Plaatsmaken
De Uitspraak I Danjelle Creemers

De Uitspraak I Danjelle Creemers

24 jan tot 30 mrt
Paleis van Justitie -
Anjeliek Blaauw en cursisten

Anjeliek Blaauw en cursisten

1 feb tot 15 mrt
De Klipper - Generaal Urqhartlaan 1, 6861 GE Oosterbeek
WENTELTRAP at B53

WENTELTRAP at B53

9 feb tot 24 feb
B53

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen