Listen to the Hummingbird

Listen to the Hummingbird

27 feb tot 3 apr
Plaatsmaken Klarendalseweg 82a, 6822 GC Arnhem

Let op: i.v.m. het coronavirus is de galerie open op woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur

Listen to the Hummingbird gaat over het plezier van het maken en de verwondering over het alledaagse. Hoe vaker je naar iets kijkt, hoe vreemder het wordt. Wanneer wordt een situatie absurd? We tonen werk dat deze vraag stelt, en in sommige gevallen ook direct beantwoordt.

Chantal van Lieshout werkte een periode in de zeefdrukkerij waar zij drukte op textiel. Daarnaast maakte ze een werk naar aanleiding van de fotografie van Marieke Los, waarin bloed een belangrijke rol speelt. Door gebruik van persoonlijke ervaringen wil zij de werkelijkheid ontleden in kleinere, behapbare stukken.

Dante van Elburg is derdejaarsstudent BEAR (Fine Art) aan ArtEZ. Zijn werk is in de vitrine van het Paleis van Justitie in Arnhem te zien. Bij Plaatsmaken toont hij een deurmat van dropveters en klemt hij fotokopies met een paal en een vlaggenmast tegen de muur.

Arash Fakhim is een meester in het samenstellen van werken uit materiaal dat ons dagelijks omringt, maar waar we geen oog voor hebben. Door bijvoorbeeld plastic zakken samen te persen ontstaan schilderachtige werken die zowel verwijzen naar het proces als laten zien dat je van alledaags restmateriaal iets nieuws en bijzonders kunt maken. 

Florentijn Hofman maakt internationaal furore met zijn enorme sculpturen voor de openbare ruimte. Hij laat zich hierbij inspireren door dierfiguren. In zijn werk wordt hun aaibaarheid en de herkenning uitvergroot met verwarring als gevolg. Door de reusachtige afmetingen van de beelden zijn ze altijd onderwerp van gesprek. Dit sociale aspect is belangrijk voor de kunstenaar. Bij Plaatsmaken maakte hij twee nieuwe zeefdrukken.
Lees verder:  http://www.plaatsmaken.nl

 
de Uitspraak I Dante van Elburg

de Uitspraak I Dante van Elburg

22 jan tot 19 apr
Vitrine Paleis van Justitie - Walburgisstraat 2-4, 6811 DW Arnhem
Hooglicht

Hooglicht

7 mrt tot 19 apr
Omstand

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen