De Uitspraak | Willem de Haan

De Uitspraak | Willem de Haan

29 aug 2017 tot 30 nov 2017
Plaatsmaken Klarendalseweg 82a, 6822 GC Arnhem

Plaatsmaken heeft jong talent en kunstenaar Willem de Haan (BEAR, 2017) uitgenodigd om werk te maken voor het Vitrineproject : De Uitspraak. In zijn werk zoekt hij graag waardering en humor op. Zo snijdt hij bijvoorbeeld een kritisch punt aan met een cartooneske, sculpturale, interactieve en soms lachwekkende verbeelding. Humor laat je nadenken. Dit is ook zichtbaar in het werk wat hij voor de vitrine heeft gemaakt. Het thema hiervoor is Too Bad to be True.  Mensen die in aanraking komen met justitie of hier werkzaam zijn, hebben te maken met geluk, ongeluk en/of keiharde waarheden. De Uitspraak van Willem de Haan nodigt bezoekers en werknemers uit tot een humoristische ontmoeting.

Voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat een prachtige asymmetrische vitrine. Vroeger werden hier aankondigingen van zittingen op gepubliceerd. De vitrine is vrij toegankelijk voor iedereen. Het is een historisch object, dat zeer de moeite waard is om te behouden voor de stad. Justitie heeft de vitrine opgeknapt en vervolgens is Plaatsmaken benaderd een passend concept te bedenken om de vitrine een herbestemming te geven. De gedachte hier achter is dat het een mooie en onverwachte plek is om met beeldende kunst de aandacht op de vitrine te vestigen.
Er zijn kunstenaars benaderd die een bijzondere kijk hebben op passende thema’s als rechtspraak, straf of berouw. Het werk wordt vervolgens op groot formaat in de ateliers van Plaatsmaken geprint. Ook in 2017 zal Plaatsmaken hier opeenvolgende tentoonstellingen inrichten. 
 
SHOW 0.3

SHOW 0.3

15 dec 2017 tot 25 mrt
DE. GROEN
Matrix I Rob Sweere

Matrix I Rob Sweere

29 jan tot 1 apr
Kunstcollectie Rijnstate
Pulse 24

Pulse 24

3 mrt tot 1 apr
Studio Omstand
Setup 02

Setup 02

8 mrt tot 8 mrt 2019
DE. GROEN
Geer van der Klugt

Geer van der Klugt

15 mrt tot 9 mei
Plaatsmaken
Bert van Ommen

Bert van Ommen

19 mrt tot 22 mei
Dudok
Afghaanse kunstenaars in Nederland

Afghaanse kunstenaars in Nederland

24 mrt tot 31 mrt
B53
Who Am I Tomorrow | Lique Schoot

Who Am I Tomorrow | Lique Schoot

6 mei tot 27 mei
B53

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners