De Uitspraak | Willem de Haan

De Uitspraak | Willem de Haan

29 aug 2017 tot 30 nov 2017
Plaatsmaken Klarendalseweg 82a, 6822 GC Arnhem

Plaatsmaken heeft jong talent en kunstenaar Willem de Haan (BEAR, 2017) uitgenodigd om werk te maken voor het Vitrineproject : De Uitspraak. In zijn werk zoekt hij graag waardering en humor op. Zo snijdt hij bijvoorbeeld een kritisch punt aan met een cartooneske, sculpturale, interactieve en soms lachwekkende verbeelding. Humor laat je nadenken. Dit is ook zichtbaar in het werk wat hij voor de vitrine heeft gemaakt. Het thema hiervoor is Too Bad to be True.  Mensen die in aanraking komen met justitie of hier werkzaam zijn, hebben te maken met geluk, ongeluk en/of keiharde waarheden. De Uitspraak van Willem de Haan nodigt bezoekers en werknemers uit tot een humoristische ontmoeting.

Voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat een prachtige asymmetrische vitrine. Vroeger werden hier aankondigingen van zittingen op gepubliceerd. De vitrine is vrij toegankelijk voor iedereen. Het is een historisch object, dat zeer de moeite waard is om te behouden voor de stad. Justitie heeft de vitrine opgeknapt en vervolgens is Plaatsmaken benaderd een passend concept te bedenken om de vitrine een herbestemming te geven. De gedachte hier achter is dat het een mooie en onverwachte plek is om met beeldende kunst de aandacht op de vitrine te vestigen.
Er zijn kunstenaars benaderd die een bijzondere kijk hebben op passende thema’s als rechtspraak, straf of berouw. Het werk wordt vervolgens op groot formaat in de ateliers van Plaatsmaken geprint. Ook in 2017 zal Plaatsmaken hier opeenvolgende tentoonstellingen inrichten. 
 
ZypBruis | Jan Broekstra

ZypBruis | Jan Broekstra

20 apr tot 31 okt
Huis Zypendaal - Zijpendaalseweg 44, 6814 CL Arnhem
collages van Ilse van Stokkum

collages van Ilse van Stokkum

26 mei tot 18 jul
Filmhuis Oosterbeek - Weverstraat 85, Oosterbeek
Waterbrug

Waterbrug

29 mei tot 30 aug
Kunstcollectie Rijnstate
Caroline Evers | Bedtime For Bonzo

Caroline Evers | Bedtime For Bonzo

1 jun tot 22 jul
MIR
zomerprogramma 2018

zomerprogramma 2018

2 jun tot 24 aug
circa...dit
Zomer in de galerie

Zomer in de galerie

7 jun tot 12 aug
Galerie in de Kerkstraat
Heleen Haijtema

Heleen Haijtema

8 jun tot 3 sep
Kunstcollectie Rijnstate
Merlijne Marell I Guichelheil

Merlijne Marell I Guichelheil

9 jun tot 25 aug
Plaatsmaken
Show 05  -  say no more trust

Show 05 - say no more trust

13 jul tot 2 sep
DE. GROEN

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners