toART|Kunstuitleen Arnhem

toART is de kunstuitleen van Arnhem. In de kunstuitleen kunt u kunst zien en beleven, maar bovenal kunst huren en kopen op eenvoudige wijze. Uniek aan toART is de combinatie van hoge kwaliteit én toegankelijkheid: u leent al een kunstwerk vanaf 8 euro per maand. Daarnaast is sparen en aankopen mogelijk. 

Collectie
De collectie omvat 1500 kunstwerken van hoge kwaliteit van regionale, Arnhemse, en landelijke kunstenaars. Van gerenommeerde kunstenaars tot jong talent. In de collectie zijn verschillende stijlen, formaten en technieken vertegenwoordigd. Van abstract tot figuratief, van tekening, schilderij, foto, zeefdruk, tot sculptuur.

Exposities en educatieprojecten
Tweemaandelijks zijn er tentoonstellingen met actuele beeldende kunst. In 2011 en 2012 exposeerden o.a. Liesbeth Doornbosch, Roos van Dijk, Steye Felix, Ben Bodt, Femke Dekkers, Aafke Bennema, Suiling Yan, Johannes Karman, Hjalmar Riemersma en Ben Haggeman. Daarnaast ontwikkelt toART educatieprojecten zoals filosoferen met kinderen over kunst; en de Curators Werkplaats, waarin met scholieren een tentoonstelling van A tot Z wordt uitgedacht.

Digitale catalogus
Via onze website is een digitale catalogus in te zien. Deze bevat een bloemlezing van de collectie. Voor een volledig beeld kunt u natuurlijk ook even binnenlopen.

Hiervoor kunt u terecht op de 4de verdieping van de Bibliotheek Arnhem, Koningstraat 26 in Arnhem. Aan de achterzijde van het pand is een ruime parkeermogelijkheid.
In september 2013 verhuist toART naar het Kenniscluster, gelegen aan de Oude Oeverstraat in het centrum van Arnhem. 

Onze openingstijden zijn:

woensdag t/m zaterdag van 10-17 uur
 

contact

51.9808006,5.9043622
toART|Kunstuitleen Arnhem
Kortestraat 16
6811 EP, Arnhem
e info@toart.nu
w www.toart.nu

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen