OPROEP

OPROEP
Aansluitend op de performance ‘DICHTERBIJ’ in januari van dit jaar, werkt Liedewij van Eijk aan een nieuw kunstproject ‘VERGELIJK’. Een beeldend onderzoek naar de herkenbare en grotendeels onbewuste interactie tussen handen en een object. Denk aan het schillen van een appel, het strikken van een schoenveter en het knippen van nagels. We nodigen je graag uit mee te werken aan het eerste deel van dit kunstproject: “Het pellen van een ei”.

Wie is Liedewij van Eijk?
Liedewij van Eijk is beeldend kunstenaar en filmmaker. Ze onderzoekt de spanning en de patronen die ze waarneemt in de alledaagse interactie tussen mensen, dieren en objecten. Door deze interactie in een voor haar specifieke manier in beeld te brengen ziet zij nieuwe levensvormen ontstaan met eigen persoonlijkheden.

Het pellen van een ei
Liedewij van Eijk legt op film vast hoe door een groot aantal (>100) verschillende mensen een hardgekookt ei wordt gepeld. Hoe is het bijvoorbeeld om tegelijkertijd ‘een zwerm’ van twintig linkshandige personen te vergelijken met een groep rechtshandige mensen die dezelfde handeling verrichten? Of zestien kinderen en zestien ouderen? Of zestien verpleegkundigen en zestien bouwvakkers? Deze en andere beelden verwerkt Liedewij van Eijk in een video-installatie die medio juli als eerste wordt vertoond bij circa…dit. Klik voor een voorstudie op deze link

Hoe kun je meewerken?
De opnames voor 'Het pellen van een ei’ vinden 7 t/m 10 juni plaats in een speciaal daarvoor geprepareerde studio. Na een korte uitleg ga je aan het werk en pel je het ei. Alleen je handen worden opgenomen, je komt verder niet in beeld en je blijft dus volledig anoniem. 

Wanneer en waar?
De opnames voor ‘Het pellen van een ei’ vinden plaats bij projectruimte circa…dit op de Broerenstraat 4 in Arnhem. 
Voor de opnames zijn vier dagen gepland: 
•    Donderdag   7 juni (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
•    Vrijdag          8 juni (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
•    Zaterdag       9 juni (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
•    Zondag      10 juni (ochtend (9-12), middag (13-18 uur) en avond (19-21:00 uur)
 
Per opname staat een kwartier gepland. Na afloop van dat kwartier is er voor wie wil een kop koffie/thee en een 'broodje gezond'. 

Hoe meld je je aan?
Stuur een mail naar art@liedewijvaneijk.nl . Geef in de mail aan welke dag en tijd je voorkeur heeft. Je ontvangt daarna een bevestiging van je aanmelding. 

Voor haar onderzoek wilt Liedewij zo veel mogelijk verschillende uitvoeringen vastleggen. Neem dus zo veel mogelijk familie of vrienden mee (oud en jong) om samen ‘dit eitje te pellen’ :-)

Voor vragen mail, bel of app gerust naar art@liedewijvaneijk.nl / 06 29 52 70 39

Een vriendelijke groet,
Het projectteam ‘VERGELIJK' / "pel een ei"
 
Liedewij van Eijk
Jan IJzendoorn (projectteam / circa…dit)
Ruud Bruinen  (projectteam /circa…dit)
Cidaq van Leiden (projectteam)
Kees van Eijk (projectteam)
 

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen