Onthulling muurschildering in Rijnstate Zevenaar

Onthulling muurschildering in Rijnstate Zevenaar
Rijnstate Zevenaar is in een klap drie muurschilderingen rijker. Op de begane grond richting het liftenblok vervaardigde de Rotterdamse kunstenaar Anuli Croon dit een-twee-drietje dat begint bij de prikpoli, waar een aanzet te zien is van een patroon. Bij het trappenhuis is deze structuur zelfs muurvullend en keert vervolgens als fundament terug aan de zijkant van het liftenblok in een kleurrijk finalestuk; een compositie van mensenfiguren, handen, bomen en patronen.

DIY (Do It Yourself/ Doe het zelf)

In de mensfiguren, opgebouwd uit kleurrijke vlakken, blijken gelaatsuitdrukkingen nog niet te zijn ingevuld. Anuli Croon doet dit bewust om interpretaties zo open mogelijk te houden. De muurschildering DIY van Anuli Croon laat een versimpelde versie zien van de werkelijkheid, zoals in stripboeken en tekenfilms. Het bonte, maar zeker ook afgewogen kleurgebruik (van zachtroze tot aluminium) en grafische, handgeschilderde patronen zorgen ervoor dat de muurschildering een vanzelfsprekende, prominente plaats heeft gekregen in de omgeving. Zelfs de jassen, dassen, truien en tassen van passanten doen mee in dit tafereel. Voor een kort moment lijkt alles overzichtelijk te zijn.

Donderdag 31 mei zal de muurschildering officieel worden onthuld. Het openingswoord wordt verricht door de voorzitter van kunstcommissie en lid raad van Bestuur Hans Schoo. De kunstenaar is aanwezig.
 
De feestelijkheden beginnen om 17:00 uur
Locatie: Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14a, route 4
Tijd: 17:00 uur
U bent van harte welkom, aanmelden: kunstcoordinator@rijnstate.nl

Loading...

Beeldende Kunst Arnhem Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Nijmegen

Beeldende Kunst Nijmegen